PAMETNA URA LUNAtel

Pametna ura Lunatel je bila razvita s ciljem ponuditi ostarelim občutek varnosti ter krepitve njihove samostojnosti in samozavesti v vsakdanjem življenju. Pametna ura Lunatel je namenjena tako starostnikom in otrokom, kot tudi ljudem z demenco in zdravstvenimi težavami. Prav tako pa je primerna tudi za osebe, ki se počutijo iz kakršnega koli razloga ogrožene ali pa je narava njihovega dela rizična. S časom smo razvili več različnih modelov, ki pa so vsi namenjeni istemu cilju – zagotavljanju varnosti uporabnikom ur.

Z leti, ko morda ostanemo sami, postanejo potrebe po pomoči še nekoliko izrazitejše. Če se osamljenosti pridružijo še zdravstvene težave, je še toliko pomembneje, da imamo ob sebi nekoga, ki nam lahko pomaga. Z nami ste lahko tudi sami.

Raziskovalni inštitut v Beljaku je leta 2012 pričel z razvojem mobilne naprave. Cilj je bil razviti mobilno napravo, ki varuje in nudi pomoč ljudem z blago ali zmerno obliko demence. Plod dvoletnega razvoja pa je pametna ura. Ta je bila leta 2014 nagrajena tudi s strani »European AAL Award«. Pametna ura Lunatel se ponaša z moderno stilsko obliko in ponuja rešitev za vse, ki potrebujejo zaščito in iščejo varnost za sebe ali svoje bližnje.

S4_f02

KOMU JE NAMENJENA PAMETNA URA LUNAtel

Je tudi v vaši družini ostarel ali ranljiv družinski član? Vas zanima zakaj vaš otrok ni prišel iz šole pravočasno in kje se nahaja? Želite biti opozorjeni, ko dementna oseba zapusti varno območje? Ali pa preprosto opravljate delo, kjer je možnost ogroženosti vašega zdravja ali življenja?

Če ste na vsaj eno od zgornjih vprašanj odgovorili z da, potem smo prepričani, da vam lahko ponudimo rešitev. In ta rešitev so pametne ure Lunatel. Danes, ko tehnologija vstopa na vsa področja našega življenja je dobro vedeti, da obstaja tudi tehnologija, ki je nastala z iskreno željo po pomoči ljudem, ki jo potrebujejo.

Pametne ure Lunatel vam s svojo stilsko obliko ponujajo udobno nošenje na zapestju roke. Primerne so za vsakodnevno uporabo, na zelo nevsiljiv način. Pri starostnikih z demenco je to še posebej pomembno. Te osebe včasih le stežka sprejmejo še tako preprosto odločitev, kot je nošenje pametne ure. Za ta primer ima pametna ura možnost nastavitve slik ožjih družinskih članov. Ti se ob klicu ali prejetem sporočilu prikažejo na zaslonu ure. To je v večini primerov dovolj, da dementna oseba ne zavrača nošenja le te na zapestju. Premore tudi možnost vklopa »audio«, ki je še posebej primeren za ljudi z motnjami vida. V prijaznem tonu uporabniku pove točen čas, prebere pa mu tudi sporočila in opomnike.

SOS GUMB

Pametne ure Lunatel zagotavljajo uporabniku klic v sili, kjerkoli se ta nahaja in kadarkoli je ta nujno potreben. Delujejo po principu vrstnega reda vpisanih kontaktov oziroma verige alarmiranja. Po sprožitvi SOS signala s strani uporabnika, ura prične s klicanjem in obveščanjem oseb, ki so vpisani v verigo kontaktnih oseb. Po navadi so to ožji družinski člani, sorodniki, sosedi, patronažne službe, zdravstveno osebje, skrbniki, itd. Skratka ljudje, ki jim uporabniki zaupajo in so hkrati pripravljeni prevzeti nase skrb zanje. Uporabnikom je omogočen vnos do 6 telefonskih številk.

s4-2w

KLICANJE SKRBNIKOV IN KONTAKTOV

Pametne ure Lunatel so lahko tudi pameten telefon za starejše. S souporabo SIM kartice uporabniku omogočajo klicanje kot običajen telefon. Ura omogoča listo kontaktov s slikami, ki še posebej ostarelim olajšajo prepoznavo kdo jih kliče, oziroma koga morajo poklicati sami. Možnost nastavitve zvočnega signala za alarme, klice in sporočila ali opozarjanje le prek vibracije pametne ure.

Klici in SMS sporočila si sledijo v zaporedju 25 sekund. To pomeni, da je po neodgovorjenem klicu prve osebe v verigi, klicana druga oseba, in tako naprej. Če je prišlo do nehotenega stiska gumba za klic v sili, lahko uporabnik tega preprosto prekliče. Prav tako pa pametne ure Lunatel istočasno s poslanim alarmom vedno pošljejo tudi povezavo do strani, kjer lahko kontaktne osebe uporabnika v verigi alarmiranja vidijo, kje se uporabnik nahaja. Njegovo točno lokacijo, kjer je sprožil alarm oziroma od koder je poklical na pomoč.

SOS gumb za klic v sili lahko uporabnik uporabi vedno, ko je ogroženo njegovo zdravstveno stanje ali celo življenje. Denimo padec, po katerem se starostnik, ne zmore več pobrati. Lahko bi vas poklical po telefonu, vendar ga nima pri sebi. Lahko bi klical na pomoč, vendar je njegov glas prešibak. Pametne ure Lunatel poskrbijo, da je pomoč vedno na dosegu roke.

V primeru, kjer želite, da je vam ali vašemu bližnjemu nudena stalna 24 urna podpora dežurnega klicnega centra, pa si preberite: www.luntel.si/klicni-center

PAMETNA-URA-LUNAura

SLEDENJE LOKACIJI UPORABNIKA

Lokacija uporabnika se lahko na zahtevo osebe, ki je vpisana v verigo kontaktnih oseb, pridobi kadarkoli je to potrebno. Pametne ure imajo tudi možnost vklopa trajnega sledenja. To je še posebej primerno za osebe z demenco ali otroke. Nastavitve pametnih ur Lunatel omogočajo vnos več varnih območij uporabnika. V primeru ko uporabnik zapusti varno območje, se samodejno sproži alarm. Ta obvesti vse osebe, ki se nahajajo v verigi, preko klica in/ali SMS-a in/ali e-mail sporočila. Varna območja se lahko spreminjajo glede na potrebe posameznika in njegov življenjski slog. Mogoča pa je tudi nastavitev dnevno nočnih območij.

SPREJEM SPOROČIL

Pametne ure Lunatel so prav tako sposobna sprejemati SMS sporočila. Sporočilo se po zvočnem tonu in vibriranju prikaže na ekranu pametne ure in uporabnika obvesti o prispelem sporočilu. Omogočeno je tudi zvokovno predvajanje sporočila. Uporabnik lahko pošiljatelju odgovori s preprostim klikom na ikono, tako pošiljatelj vidi, da je uporabnik sprejel njegovo sporočilo.

PAMETNA-URA-LUNAURA

PAMETNA URA LUNAtel + KLICNI CENTER

Ali ste prepričani, da boste za svojo mamo ali očeta dosegljivi vedno, ko vas bo ta resnično nujno potreboval? V vse večjem tempu sodobnega življenja, sem nam večkrat zgodi, da svojega telefona ne slišimo, smo nedosegljivi ali pa zgolj ne moremo prevzeti klica.

Pametne ure Lunatel vam v sodelovanju z klicnim centrom ponujajo celovit sistem tehnološke podpore z izvrstnimi storitvami. Uporabniku zagotavlja pomoč in podporo vsak dan, 24 ur na dan, 365 dni na leto. Odlikuje nas predanost delu z ljudmi in za človeka. Predano delo naših sodelavcev in tehnološka inovativnost sistema Lunatel vam zagotavlja, da boste vi ali vaši bližnji, vselej na varni strani.

Naj vaše skrbi in strahovi postanejo preteklost! Pokličite nas na brezplačno številko 080 51 51 in se tudi sami pridružite čedalje večji družini zadovoljnih uporabnikov pametne ure Lunatel.

lunaura 2

STAROST JE LAHKO LEPA

Z leti ko ostarimo, ko korak ni več uren se zadeve pričnejo odvijati počasneje. Določene stvari niso več v dosegu, okolico si začnemo prilagajati nastalim razmeram. Domača kuhinja še vedno velja za domačo kuhinjo. Zato selitev v dom za ostarele nekaterim starostnikom predstavlja oviro in nočno moro na njihovi končni poti življenja. Kadar dom za ostarele ne pride v poštev, iščemo pomoč, oskrbo ali nego na domu.

Glede na podatke Inštituta za varovanje zdravja, so med hudimi poškodbami starejših, ki imajo za posledico smrt, poškodbe, ki se zgodijo doma. Največkrat so vzrok poškodb padci. Zaradi teh vsako leto v Sloveniji umre okoli 320 ljudi, starejših od 64 let. Poklicne gasilske enote v Sloveniji, pa vsako leto posredujejo v več kot 500 primerih nasilnega vstopa v stanovanje. V veliki večini primerov gre za starostnike, ki so živeli sami. Po nekaj dneh, po navadi sosedje opazijo, da je s sosedom nekaj narobe in pokličejo policijo. Ta ob pomoči gasilcev vstopi v stanovanje in nemalo je primerov, kjer je oseba mrtva že več dni.

Poskrbite, da se bodo vaši bližnji, ki so zaradi starosti ali bolezni obtičali doma, počutili varno. Pametne ure Lunatel so kakovostna rešitev za vse, ki živijo sami in jih pestijo zdravstvene težave. Daje jim pomemben občutek varnosti in samozavesti pri njihovih dnevnih opravilih v hiši ali na vrtu. Zavedajo se, da bo v kritičnem trenutku dovolj že en sam stisk gumba SOS, pametne ure pa bodo poskrbela za alarmiranje njihovih bližnjih in medicinskega osebja.

Starost je lahko lepa, pametne ure Lunatel pa poskrbijo, da bo tudi varna.