KLICNI CENTER LUNATEL

Klicni center Lunatel je namenjen zagotavljanju kvalitetnih storitev s področja varstva in zagotavljanja pomoči vsem, ki jo potrebujejo, še posebej pa starostnikom. Klicni center Lunatel našim naročnikom nudi 24 urno telefonsko podporo, 365 dni na leto.

Zaradi hitrega staranja prebivalstva v Sloveniji in pomanjkanja postelj v domovih za starejše, je že danes jasno, da to področje predstavlja izziv za prihodnost. Prav tako se v Sloveniji uvrščamo v sam svetovni vrh na področju lastništva nepremičnin. Tako je precej starostnikov v Sloveniji, ki v lastni nepremičnini živijo popolnoma sami. Zato je v primeru težav, bolezni ali nesreče še toliko bolj pomembno, da lahko to nekomu sporočijo.

Klicni center Lunatel in njegovi strokovno usposobljeni operaterji nudijo uporabnikom vso strokovno telefonsko podporo in pomoč v primeru njihovih težav ali nesreče.

Reakcijski čas v primeru padca in poškodbe starostnika je eden ključnih dejavnikov za ohranitev njegovega zdravja. Iz minute v minuto se lahko stanje poslabša, zato je še posebej pomembno, da je klic v sili sprejet pravočasno.

Klicni center Lunatel je vaš varnostni partner pri vsakdanjih domačih opravilih v hiši, na vrtu, izletu ali dopustu. Z nami ste lahko tudi sami.

klicni center

VNOS UPORABNIKOVIH PODATKOV IN
PODATKOV KONTAKTNIH OSEB V BAZO KLICNEGA CENTRA.

Ob nakupu pametne ure boste skupaj z nami določili kontaktne osebe, ki so vam blizu in pripravljene prevzeti nase odgovornost za prevzem nujnih klicev. Te osebe bodo tako postale vaš angel varuh za primere, ko ga boste potrebovali. Za vpis v bazo kontaktnih oseb, naše stranke najpogosteje izberejo svojce oz. najbližje, tudi sosede, prijatelje, dobre znance. Pametna ura ali operaterji v klicnem centru, ob sprožitvi alarma s stiskom gumba za klic v sili, te osebe pokličejo po vrstnem redu alarmiranja.

Koliko kontaktnih oseb oseb, naj bo vpisanih v bazo je odločitev vsakega posameznika. Za njimi, na repu v verigi alarmiranja, je vedno klicni center Lunatel. Ta je za uporabnike dosegljiv 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Usposobljeni operaterji, so v primerih težav zaradi svojih izkušenj nepogrešljiv pomočnik, pri reševanju le teh. Svoje delo jemljejo zelo resno, predvsem pa odgovorno. Zavedajo se, da so ravno operaterji tisti, ki morajo v dani situaciji ohraniti trezno glavo.

SPREJEMANJE IN POSREDOVANJE NUJNIH KLICEV

Že sama beseda klic v sili, nam da vedeti, da nekdo potrebuje pomoč. Odzivni čas oziroma sprejem klica v sili, mora biti čim hitrejši. Uporabnik ga lahko sproži s pritiskom gumba na pametni uri. Ker verjamemo, da je to ob današnjem tempu življenja včasih nemogoče, vam nudimo pomoč. Klicni center vam omogoča 24 urno telefonsko podporo in pomoč. V primeru vaših ali težav vaših bližnjih izberite klicni center Lunatel.

Ko prejmete našo pametno uro, je klicni center Lunatel že vpisan v bazo vaših kontaktnih oseb na sami uri. S tem uporabnikom pametne ure zagotavljamo 100 odstotno odzivnost na njihov klic v primeru težav. Naši uporabniki ure imajo številko klicnega centra v uri vstavljeno takoj za kontakti svojcev. To je po navadi 4-6 mesto v verigi kontaktnih oseb v primeru, ko sprožijo alarm. Zakaj je to pomembno?

Vzemimo za primer, da ima starostnik v verigi kontaktov navedene tri osebe. Na prvem mestu sta to sin ali hčerka ali oba, sledijo bratje in sestre, tretje ali četrto mesto je nato rezervirano za klicni center. Če se klicni center nahaja na četrtem mestu v verigi, le ta klic sprejme v dobri minuti. Pred njim bodo klicani in obveščeni svojci uporabnika na prvih treh mestih v verigi. Klicanje vsake kontaktne osebe traja 25 sekund, v primeru, da se ta ne odzove, kliče sistem naslednjo osebo v verigi.

Klicni center Lunatel se zmeraj odzove. Prav tako tudi poskrbi za kompletno posredovanje v nujnih primerih. Klici na številko 112 ali 113, obveščanje osebnega zdravnika, patronažne službe ali negovalca so le ena od prednosti, ki jih ponuja klicni center Lunatel.

klicni center lunatel

OBVEŠČANJE KONTAKTNIH OSEB

Po stisku “rdečega gumba” na pametni uri se samodejno sproži obveščanje kontaktnih oseb v verigi uporabnika. Te so o situaciji obveščene z 25 sekundnim klicem in SMS sporočilom. Vendar pa je, kot že omenjeno, sprejem klica včasih nemogoč ali pa smo sprejeto SMS sporočilo opazili prepozno.

Klicni center bo v takšnih primerih najprej poskrbel za zagotavljanje varnosti in zdravja uporabnika. Ko bo starostnik, delavec ali otrok “na varnem”, pa bo pričel z ponovnim obveščanjem kontaktnih oseb. Kontaktne osebe se prilagodijo glede na želje uporabnika in njegovo naravo dela.

Pametna ura Lunatel ponuja zelo širok spekter uporabe, kar si lahko preberete tukaj www.lunatel.si/pametna-ura/

Varnostnik, vzdrževalec, patronažna sestra, voznik dostavnega vozila, … Gre za le nekaj od poklicev, kjer oseba delo po navadi opravlja sama.  V takšnih primerih pa se pojavljajo delovni riziki. Zato se za nakup pametne ure Lunatel, za svoje zaposlene, odloča čedalje več podjetij. V podjetjih, kjer je delavec sam v nočni delovni izmeni, pa je klicni center Lunatel nepogrešljiv partner. Dežurni operaterji klicnega centra, zagotavljajo vso telefonsko podporo in organizacijo potrebne pomoči tudi ponoči. Spanec delodajalcev in odgovornih vodij, je lahko tako bolj miren.

DOKUMENTIRANJE VSEH KLICEV IN UKREPOV

Vsi telefonski klici in ukrepi se snemajo, zaradi zagotovitve dokazov v zvezi z asistenčnim zahtevkom. Hranijo se na način in za obdobje, kot je predpisano z ustreznimi zakonskimi predpisi.