KLIC V SILI

Klic v sili najpogosteje zaslišimo kot klic “Na pomoč!” oziroma “Pomagajte!”. Po navadi so to besede ogrožene osebe z namenom opozoriti nase, svojo stisko ali nesrečo. Ste se že kdaj tudi sami znašli v stiski ali potrebovali pomoč? Potem zagotovo veste, da je pomoč sočloveku ena od najplemenitejših vrednot življenja. Naj gre za pomoč zdravnika, medicinske sestre, gasilca, policista ali povsem običajnega mimoidočega je pomembno, da ta nastopi čim prej. Kadar se neljubi dogodek zgodi v prisotnosti drugih oseb ali na prostem je pomoč ponavadi nudena dovolj hitro. Problem pa nastane, ko je ogrožena oseba prepuščena sama sebi. Starostniki, ki živijo sami, so ena od najranljivejših skupin.

Obstaja nemalo primerov, ko starostniki po padcu in nastali poškodbi tudi po več ur kličejo na pomoč. Zaradi zlomljenega kolka, počene medenice ali celo premika vretenc hrbtenice ležijo na tleh in v bolečinah upajo, da jih nekdo sliši. Bolečine, ki nastanejo pri takšnih poškodbah, osebo dobesedno paralizirajo in ji onemogočijo vsakršen premik. Starostnik, ki živi sam, je zato dejansko obsojen na mučno čakanje in naključni obisk sosedov, ki ponavadi v šoku pokličejo reševalce.

Lahko rečemo, da kratek odzivni čas na klic v sili, zmanjšuje možnosti za poslabšanje zdravstvenega stanja prizadete osebe! Kaj pa če bi obstajal nekdo, ki bi se vedno odzval na naš klic?

babica v sili

LUNAklic

Lunaklic je naprava, ki vam omogoča varnost in bivanje v domačem okolju tudi, ko nastopijo zdravstvene težave in z njimi ostanete sami. Z napravo boste kadar koli lahko sprožili klic v sili in si s tem zagotovili hitro nudenje pomoči. Že en sam stisk gumba je dovolj, da naprava prične s klicanjem dogovorjenih kontaktnih oseb. To so ponavadi vaši najbližji, sorodniki, sosedje, znanci, zaupni zdravnik, ali medicinsko osebje. V primeru, da nobena od kontaktnih oseb ni dosegljiva, klic prevzame 24-urni dežurni klicni center Lunatel. V primerih, kjer je potrebna nujna medicinska pomoč, je reakcijski čas ključnega pomena. Zato je še posebej pomembno, da se na klic v sili, vedno odzovemo takoj.

Verjamemo, da je v sodobnem načinu življenja, skoraj nemogoče biti dosegljiv 24 ur na dan. Zato smo se v podjetju odločili, da vam in vašim bližnjim ponudimo storitev klicnega centra Lunatel. Ta je za vas dosegljiv 24 ur na dan, 365 dni na leto, tudi med prazniki.

Več o tem si lahko preberete na: www.lunatel.si/klicni-center

1. GUMB ZA POVEZOVANJE
Gumb za povezovanje z Lunatelovim operaterjem
2. INDIKATORSKA LUČKA
Lučka zasveti, kadar je sprožen SOS gumb za klicni center
3. ZVOČNIK IN MIKROFON
Komunikacijo lahko brez težav vzpostavite tudi v oddaljenosti do 10m, ni potrebno, da ste tik ob napravi
4. DELOVANJE / INDIKATORSKI LUČKI
Lučki, s katerimi preverite delovanje naprave
klic-v-sili
1. GUMB ZA POVEZOVANJE
Gumb za povezovanje z Lunatelovim operaterjem
2. INDIKATORSKA LUČKA
Lučka zasveti, kadar je sprožen SOS gumb za klicni center
gumb v sili

NAMESTITEV IN VZDRŽEVANJE NAPRAVE ZA KLIC V SILI

Po oddanem povpraševanju na spodnjem obrazcu vas bomo poklicali in se z vami dogovorili za termin namestitve. Ob našem obisku boste v podpis prejeli pogodbo za najem stacionarne naprave, ki omogoča klic v sili (direktno klicanje, oddaljeno programiranje, avto-kontrolne funkcije). Komplet vsebuje tudi daljinski sprožilec, ki se ga lahko nosi na zapestju ali v obliki verižice okoli vratu.

Priporočljivo je, da je med samo montažo naprave, prisotna vsaj ena od kontaktnih oseb uporabnika. Skupaj bomo opravili funkcionalni preizkus delovanja, določili ukrepe potrebne pomoči, ter podali navodila za uporabo naprave. V ceno je zajeto tudi vzdrževanje in kritje stroškov SIM kartice v napravi.

Strošek namestitve naprave znaša 25 eur!

v sili